Треньорът на Локомотив Пд Драган Канатларовски демонстрира отлично настроение преди заминаването на отбора за Каварна, където в събота гостува на Лудогорец в мач от първия кръг на първенството в „А” група. Македонецът е уверен, че футболистите му са напълно готови за старта на шампионата, както и за високите цели, поставени от ръководството.

„Готови сме на 100% и нямаме търпение мачовете да започнат. Настроението и атмосферата в нашия отбор са прекрасни, което се дължи на футболистите и спортно- техническия щаб. Всички сме като един и трябва да го покажем на терена”, заяви Канатларовски на пресконференцията преди заминаването на Локомотив.

Бившият треньор на македонския национален отбор е разочарован от принудителната промяна в тренировъчния план в Каварна. „Не е коректно от страна на домакините първо да ни обещаят, че ще ни предоставят официалния терен да се подготвяме, а после да променят решението си.”

Наставникът на „смърфовете” потвърди, че целта пред отбора е класиране за евротурнирите и коментира думите на прекия си началник Бранко Милованович, че Локо Пд има потенциал за шампионската титла.

„Нашата цел остава непроменена. Ние искаме да се представим по-добре от миналото първенство и да се класираме на местата, даващи право на участие в Европа. Не ни е поставена задача да станем шампиони, но е нормално ако в хода на сезона ни се отвори възможност да стигнем до първото място, ние да опитаме да го направим. Иначе, за амбициите на нашия клуб и за отношението ни към мачовете може да съдите по това, че тръгваме 2 дни преди двубоя с Лудогорец. Това е показателно за желанието ни да бъдем на ниво и да се представим по най-добрия начин.”