С група от 18 футболисти Локомотив Пд замина за Каварна 2 дни преди мача с Лудогорец от първия кръг в първенството. „Смърфовете” ще отседнат в село Топола, което се намира в непосредствена близост до рок-столицата на България.

Очаквано в разширения състав не попадна Юнес Бенжелюн, който пропусна почти всички контроли през подготовката заради контузия. Защитникът се възстановява и вече тренира с топка, но все още не е готов за игра.

Травмата на французина и липсата на картотеки на Даксон и Еспиноза са единствените проблеми пред Драган Канатларовски около окомплектоването на състава. Към отбора на място може да се присъедини защитникът Хуан Пабло Компанучи, ако жълтата карта на аржентинеца пристигне и той бъде картотекиран.

Локомотив ще тренира 2 пъти преди мача, като неприятното за треньорския щаб и футболистите е, че това ще се случи на изкуствен терен, вместо на официалния в Каварна, каквато е била предварителната договорка. Причината за промяната е, че „смърфовете” не са се настанили в хотел, посочен им от Цонко Цонев, което довело до ответна реакция на кмета на рок-градчето.

На „Лаута” са обмисляли вариант за тренировки на игрището в Албена, но той е бил отхвърлен от играчите, на които им писна от пътувания през лятото и предпочитат заниманията да се провеждат на възможно най-близки като разстояние терени.