Предстоящият приятелски мач между младежките тимове на България и Камерун разсърди доста наставника на ЦСКА Милен Радуканов и неговия щаб.

 

Селекционерът на българските малдежи Михаил Мадански извика двама офанзивни играчи от тима на ЦСКА – Станислав Костов и Сашо Тонев, които ще липсват 3-4 дни от лагера на „червените” в Сиде. Освен това те пропускат и предстоящите две контроли на „армейците” – срещу Металург Донецк във вторник и срещу Амкар Перм на следващият ден.

 

Ситуацията с нападателите в ЦСКА е повече от комплицирана след контузиите на Шеридън и най-новата на Мишел Платини. В атака остава единствено Спас Делев, но той може да бъде използван само в една от двете контроли, тъй като Радуканов е решил да пусне два различни състава в двата поредни дни. Останалите варианти пред треньора бяха напред да бъдат използвани някой измежду Костов, Тонев или Станко Йовчев. След като първите отпадат именно за мачовете с Металург и Амкар, то вариантите се свеждат до минимум.

 

Нищо чудно все пак именно върху Спас Делев да падне тежестта и да се наложи той да изиграе два мача в два поредни дни, като евентуално бъде заменян в края на двубоите. Разбира се, може да се прибегне и до опция на върха на атаката на ЦСКА да бъдат поставени Лукас Трекаричи или Маркиньос.

 

Радуканов също е притеснен, че двамата младоци ще трябва наново да бият целият път до България и обратно, което допълнително ще ги извади от наложеният треньорски ритъм тук в Турция.