Трикратният голмайстор на Българското футболно първенство и настоящ водач в листата на голмайсторите Мартин Камбуров отговори на журналистически въпроси, след като бе награден за „Играч на кръга” в Пресклуб „България”.

„След последните ни две победи за първенство, срещу Любимец и Черноморец като гости, ще влезем с едно добро настроение в домакинския мач със Славия, сподели Мартин Камбуров. Добре вървим засега в първенството и се надявам да се понапълни стадионът. Славия е един много труден отбор, особено като са гости. Според мен играят по-успешно навън. Ще бъде един труден мач, в който аз се надявам да победим и да чакаме мачовете с ЦСКА и Левски с едно добро настроение, и в Пловдив да бъде празник. Целта ни е да сме в първата седмица. Има пет отбора, които са сигурни, а между нас, Черно море и Берое ще се реши кои ще са останалите два отбора. Ще се опитаме докрая да поддържаме това темпо, което сега поддържаме и да се класираме в първата седмица.”

С оглед на класирането и натрупаните точки, как приема Мартин Камбуров тази част от феновете на отбора, която Сашо Станков нарече „критиците” и вярва ли, че стадионът отново ще се понапълни, с оглед на предстоящите четири домакински срещи – с Любимец за Купата и след това със Славия, ЦСКА и Левски за първенство?

„Аз мисля, че срещу ЦСКА и Левски феновете ще бъдат на стадиона, категоричен е Камбуров. Не мога да си обясня критиките на част от привържениците и то при положение, че за такъв сглобен наскоро отбор, според мен постигаме много добри резултати. И аз нямам обяснение. Имаме 22 точки, в седмицата сме. Не мога да си обясня защо феновете отсъстват от стадиона, не във всички мачове, де. Времената са много трудни и хората трудно намират средства да отделят за футбола. Трябва да благодарим на Коко Динев, който дава лични пари и се опитва да поддържа клуб като Локомотив, което въобще не е лесно. Благодарение и на него сме на това място в първенството. Знаете, че преди началото не се знаеше дали Локомотив ще стартира. Феновете трябва да са по-снизходителни към нас и към Коко, защото правим не чудо, а според мен се представяме много добре. Не виждам защо някой трябва да ни критикува, на фона на бюджета и футболистите, които се взимат, постигаме перфектни резултати. Не виждам защо трябва да се критикува Сашо Станков за работата му и нас футболистите за постигнатите резултати. Не съм съгласен с критиците по отношение на отбора и резултатите. Ако сме другият отбор от Пловдив, или Лудогорец и имаме такъв бюджет, а и сме на шесто място, тогава някой може да ни критикува. На фона на 22-те ни точки може би трябва паметници да ни направят в Пловдив. Хора, които разбират от футбол, са наясно защо сме само на две точки от Ботев. Това е, защото правим много добър сезон.”

Камбуров не би се отказал от възможността за четвърти път да стане голмайстор на България. Но пак се върна на темата за феновете на отбора.

„Аз не мога да кажа, че всички фенове са така крайни, заяви Камбуров. Нас феновете са ни подкрепяли и когато сме падали с по 0:3. Има групичка, която е недоволна и от треньора, и от футболисти, и от ръководство, но това е неизбежно. Нашите привърженици са най-верните в България. На тези, които не идват на стадиона, какво да им кажа, че Локомотив можеше и да го няма и да е по Б, или В група.”

Какви очаквания има за предстоящите домакински мачове срещу ЦСКА и Левски? Дали с „червените”, мачът ще е по-специален, след като доскоро беше там, още 7 футболисти са бивши играчи на ЦСКА, а Сашо Станков бивш треньор на тима от „Борисовата градина”?

„Срещу ЦСКА и Левски винаги е удоволствие да играем, категоричен е Мартин. Особено сега, когато при нас е спокойно откъм точки и играем добре. Надявам се да станат два хубави празника и да станат празници. За пари и ЦСКА няма да говоря, имам си адвокати. Процедурите продължават. С две победи, или поредица от добри мачове, може да помечтаем и едва ли ще откажем да се класираме в Европа. Ще ни е трудно. Лудогорец, Ботев са напред, ЦСКА влиза в правия път, а Левски никога няма да се откаже от амбициите си.”