Футболистът на Локомотив Пловдив Мартин Камбуров бе избран за играч на XI кръг на А група в анкетата на в-к „Футбол”. Мартин вкара в споменатия кръг три гола при победата с 5:0 срещу Любимец в Пловдив.

Това е осмото отличие „Футболист на кръга” за сегашния голмайстор на групата. Той е бил и три пъти „Футболист на месеца”. За първи път е отличен през 2005 година. През настоящия сезон Мартин Камбуров бе избран за играч на кръга и след победния му гол срещу Левски във втория кръг.

Мартин Камбуров получи 9 гласа от футболните треньори и специалисти в анкетата за XI кръг. На второ място с 6 гласа е Симеон Славчев от Литекс, а трети с три гласа са Петър Златинов и Ларсен Туре от Левски. С един глас е Емил Гъргоров от ЦСКА.

„Благодаря за наградата, сподели доволен Мартин Камбуров. Ако беше спечелил Славчев от Литекс, и той заслужава тази награда. Той се представя добре и затова е повикан в националния тим на България. Благодаря за наградата. Като гледам първата тройка, мисля че всеки можеше да я спечели.”