Уелският нападател Рамон Калисте, който в момента е на пробен период в Левски говори след първата си тренировка със „сините” тази сутрин.

Както е известно юношата на Манчестър Юнайтед преди време тренира и с ЦСКА, но не бе одобрен от треньорския щаб на „армейците” и бе отпратен. Според Калисте тогава „червените” са направили „огромна грешка”.

Нападателят, който е минал и през различните формации на Ливърпул, вярва че може да реши проблемите на Левски в нападение. Уелсецът ще остане в България до понеделник и ще вземе участие в контролата на „сините” срещу Цървена звезда в неделя.

Ето какво сподели още нападателят: „Чувствам се добре след първата си тренировка с Левски. Прекарах юношеските си години в Манчестър Юнайтед. Преминах там когато бях на 14 години и останах в клуба почти шест години. След това преминах в Ливърпул, където играх една година.”

„След престоя си в Ливърпул отидох в Скънторп Юнайтед, когато бяха в Лига 1, спечелиха първенството и се класираха за Чемпиъншип. Тогава обаче бях измъчван от контузии и не продължих договора си с този клуб. Миналата година играх в Кембридж, а сега съм на проби в добър отбор като Левски.”

„Счупих крака си и тази травма ме задържа извън терените близо осем месеца. Шест месеца нямах отбор и този сезон не съм играл никъде. Единствено тренирах с един тим от Конференцията и чаках своята възможност, защото не исках да играя там. Искам да се боря за място в националния отбор на Уелс, преди бях в отбора до 21 години, където записах 10 участия. Ако искам да бъда част от националния тим, трябва да играя за добър отбор като Левски.”

„Това ми е вторият път в България. Имах пробен период и с ЦСКА. Всичко премина много добре. Пенев бе казал на мениджъра ми Емил Данчев, че е останал доволен от мен. Искаха обаче да продадат някой преди да ме привлекат. Мисля, че тогава един от техните футболисти замина за Русия. Чаках, чаках, но накрая се класираха за Лига Европа. Смятам, че ЦСКА направи голяма грешка, но това е футболът. В момента съм свободен агент и няма проблем да подпиша с Левски, ако ме харесат. Обратният ми полет е в понеделник. Надявам се дотогава да тренирам добре и да играя срещу Цървена звезда в неделя. Мога да бъда добра опция за Левски в нападение. Видях в интернет, че отборът има нужда от голове и вярвам, че мога да вкарам тези голове. Вярвам, че мога да реша този проблем.”