Часове след предоставеното от страна БФС официално становище от УЕФА във връзка с належащите за плащане дългове на ЦСКА, се появиха най-различни информации относно сумата, която трябва да бъде платена до 30 септември. В противен случай ЦСКА няма да вземе лиценз за Европа за срок от три години.

Неофициална информация на Гонг, потвърдена от два източника, сочи обща сума от около 650 000 евро, които трябва да бъдат заплатени спешно в рамките на следващите няколко дни.

Почти една трета от тази сума е по случая „Мишел Платини“, останалите са задължения към други бивши вече играчи като Килиън Шеридън, Фелипе Да Коща, Емил Гъргоров, Петър Стоянов. Дължими са суми и към бившия кондиционен треньор Иван Йовановски.

Не е сигурно дали към тази сума спада и дългът към един от бившите наставници на тима Павел Дочев.

До този момент никой от Борисовата градина не е заявил, каква точно е сумата, която трябва да бъде платена, за да може „червените“ да са изрядни пред УЕФА.

Адвокатите на клуба вече отказаха пред Гонг да навлизат в подробности по темата, парирайки опитите ни с подписана декларация за конфиденциалност.

Общо-взето, всеки, който потърсихме по случая, отказа да бъде цитиран.

Датата 30 септември бе назована още в началото на този месец. Идването на одиторите от страна на УЕФА също се състоя в упоменат предварително срок – средата на септември. До края на месеца ЦСКА трябва да представи пред БФС документи за платени задължения, които да бъдат препратени към европейската футболна централа. Обявяването на решението от страна на УЕФА ще бъде оповестено в средата на октомври.