Нападателят на Черно море Георги Какалов призна, че причините за проблемите на отбора трябва да се търсят само във футболистите.

„Явно имаше малко повече очаквания от всички, очаквахме да вървим като през миналата година. Опитваме се да играем добре, но причината си е само в нас, в никой друг. Проблемът си е само в нас,” заяви Какалов след загубата с 0:1 от Пирин.

Относно директния червен картон на Мирослав Ризов именно срещу дългокосия нападател, Какалов коментира:„Удари ме с лакът в лицето, удар без топка. Не е коректно. Ако съм го обидил, ще му се извиня, но аз не съм му казал нищо. Не е добре да постъпва по този начин, да ме удря без топка. Аз не съм го удрял. Не съм чак такъв, какъвто се пише и се говори.”

„Аз си гледам играта на моя отбор, не ме интересуват другите. Лошо е, че ние играем много слабо. Аз играя доста рядко, но това е преценка на треньора. Тренирам, боря се, не се получава,” продължи Какалов. На пореден журналистически въпрос защо не е титуляр, той кисело отвърна: „Слаб футболист съм, доволен ли си?!” и малко по-смирено продължи: „Аз не казвам, че проблемът е в треньорите, проблемът си е в мен. Явно не правя това, което трябва, което да е достатъчно за треньорите. Може би не мога да свикна с обстановката. А може би и защото след един месец ми изтича договора, и трябва да се връщам в Динамо, не знам…”