Треньорът на Миньор Перник Николай Тодоров бе доволен след домакинския успех с 1:0 срещу Етър и заяви, че тази победа е била доста дълго чакана.

„Това бе първа от началото на първенството. За времето ми като старши треньор работим много, но нямахме шанс до този момент, трудно вкарваме положенията си“, каза Кайзера след мача, който се игра в Своге.

„Можехме да решим мача много по-рано, но аз вярвах в успеха на отбора и вярата ми се увенча с този гол на Милен Василев. Имахме и слабости, но те ще бъдат анализирани в близко бъдеще.“

„Рано е да мислим за мача с Левски с Перник, дотогава имаме много мачове - срещу Славия, срещу Етър за купата. Чак тогава идва това домакинство, след дългото отсъствие от Перник“, коментира Тодоров, който като футболист бе капитан на сините от София.

Старши треньорът на Етър Калоян Чакъров, който замени уволнения дисциплинарно Цанко Цветанов, заяви след загубата с 0:1 в Перник, че трудно се коментира такъв мач, след който си останал на последно място. Наставникът на виолетовите благодари на двата тима за коректността, като отбеляза, че това е било най-голямото достойнство на двубоя, тъй като футболът е бил по-малко.

Чакъров се оплака, че не може да разчита на шестима титуляри и това е предопределило начина му на игра, да заложи повече на защита и по-рядко да се атакува. Той изрази оптимизъм, че това ще се промени, когато играчите с травми се завърнат в игра.