Играчът на ЦСКА Абдер Кабус ще пропусне голяма част от подготовката на своя тим през зимната пауза.

Почти сигурно халфът ще бъде привикан от Анри Мишел в разширения национален отбор на Мароко за поредното издание на Купата на африканските нации. Турнирът ще се проведе в Гана от 20 януари до 10 февруари.

Кабус трябва да бъде на разположение на Мишел минимум две седмици преди това, което съвпада с началото на зимната подготовка на „армейците” на 7 януари следващата година. Завръщането му в лагера на ЦСКА зависи изцяло от представянето на мароканците в Гана. В предварителната си група те са заедно с домакините, Гвинея и Намибия. Първите два тима продължават в следващата фаза. По този начин е невъзможно да се изчисли, дали Кабус ще се присъедини към съотборниците си в ЦСКА по време на техния лагер в Испания или ще го направи директно след завръщането им у нас, ако националите на Мароко се представят добре и стигнат до последните мачове на шампионата.

Във вчерашната последна официална среща за годината на „червените” срещу Вихрен /1:0/ Абдер Кабус бе контузен и заменен принудително, след което бе откаран в Пирогов. Там обаче отпаднаха съмненията за счупване.