Старши треньорът на Литекс Миодраг Йешич заяви, че неговият тим може да играе много по-добре от показаното на „Българска армия” срещу ЦСКА (0:0), но ключов се оказал моментът с изгонването на Седрик Камбон.

В края на пресконференцията Миодраг Йешич отново бе върнат назад във времето да коментира случилото се преди време, когато ЦСКА загуби прословутите 7 точки преднина и загуби титлата, а специалистът предпочете да отговори метафорично на зададения му въпрос: „Мисля, че и врабчетата тук по клончетата на „Българска армия” знаят как се развиха тогава нещата. Хващайте вие врабчета, аз не съм полицай.

„Първо искам да благодаря на тази великолепна публика на ЦСКА, а що се отнася до самия мач, това е първият двубой след подновяването на първенството, а ние играем срещу отбор, който е с 10 точки пред всички останали тимове. И съвсем нормално, това е един мач изпълнен с много неизвестни, но мисля, че Литекс може да играе много по-добре отколкото показа днес.”

„Може би мачът като мач не беше кой знае колко красив за наблюдение, но имаше и малко тактически надлъгвания. Имаше голямо желание и от двата отбора да победят. Мисля, че както се развиваше второ полувреме - имах идеята да вкарам още един нападател, но червеният картон преобърна мача. Така че с един играч по-малко срещу ЦСКА трябваше да се пази резултатът”, каза Миодраг Йешич.

„Искам да пожелая на моя колега до края да побеждават във всички двубои. Добър резултат е 0:0, все пак спечелихме точка на „Българска армия”, но ако искате да бъда откровен, добрият резултат е победата.”

Наставникът на ловчанлии не пропусна да похвали и дебютанта в официален мач в А група Момчил Цветанов: „Детето играе както трябва да играе, и все пак не можете да очаквате нещо голямо в него от първия му официален мач. Правилно се развива.”

Колкото до съдията, Йешич сподели: „Всички гледаме футбол, може би съвсем малко беше наклонен към домакините. Просто всяка спорна ситуация не е редно да се дава за червения отбор.”