Проведеният Изпълнителен комитет на Българския футболен съюз в Сливен реши да отпусне парична помощ от 10000 лева за пострадалия футболист на Спартак Варна Иван Найденов, още 10000 ще бъдат дадени и от Професионалната футболна лига. Пари за необходимата трансплантация на бъбрек се събират и от Синдиката на професионалните футболисти.

След заседанието президентът на БФС президентът Борислав Михайлов коментира проверките на футболните клубове, които констатираха над 8 милиона данъчни задължения.

„Това е стара проверка, тя беше поръчана още от предишния премиер и то след като БФС и УЕФА отнеха лиценза на ЦСКА. Тази проверка е протекла година и два-три месеца, така че това не са толкова нови неща”, заяви Михайлов.

„Парите, които евентуално се дължат, ние не можем да ги коментираме в момента, защото всеки клуб е отделно юридическо лице и има право да обжалва ревизионните актове и чак тогава ще се види кой клуб какво точно дължи и предполагам, че ще бъде платено. Ние не можем да коментираме сега, а не знам и кои са клубовете.”

Михайлов потвърди, че това не са укрити задължения, а такива, които вече са декларирани и трябва да се издължат. От БФС изразиха увереност, че всички задължения ще бъдат платени на време, за да няма последствия за клубовете.

Стана ясно още, че на Изпълкома са предложени седем международни рефери. В момента те са шест. Крайното решение за бройката ще бъде взета от УЕФА, а Съдийската комисия ще определи техните имена.

На 30 септември ще има пресконференция, на която ще бъде отчетена дейността на Арбитражния съд и ще бъдат обсъдени всички проблеми около неговото създаване, както и начинът, по който ще работи занапред.

Президентът на ПФЛ Валентин Михов и вицепрезидента на БФС Борислав Попов са били на среща в Брюксел, където е бил обсъждан регламента за лицензирането на клубовете. Членовете на Изпълкома са били запознати с изискванията.

В БФС е била е извършена данъчна ревизия и всичко е било в рамките на закона. Когато се лицензират футболните клубове, това се прави по декларации от клубовете, но БФС не е орган, който може да прави насрещни проверки и ревизии. От футболния съюз са оказали пълно съдействие на разследващи органи, които проверяват клубовете.

На Изпълкома не е било коментирано представянето на младежкия национален отбор, както и това на представителния тим.