ЦСКА постигна измъчена победа с 1:0 при домакинството си на Сливен от осмия кръг на А група на стадион „Българска армия”.

Още в 6-та минута домакините можеха да поведат в резултата, когато след опасно центриране на Тимонов от фаул в наказателното поле на Сливен, Георгиев не се намеси убедително, но Киков успя да избие топката от гол линията.

ЦСКА продължи да контролира мача и създаде нови опасни положения пред вратата на гостите, но те бяха пропуснати от Иван Стоянов, Мишел Платини и Тодор Тимонов.

В 29-та минута след хубаво центриране на Тимонов в наказателното поле на Сливен, Костадин Стоянов стреля с глава, но топката срещна напречната греда.

Единственото попадение в срещата падна в 43-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Сливен Платини свали топката с глава към Тимонов и той я овладя на гърди и от 12 метра разстреля Георгиев.

В началото на второто полувреме футболистите на ЦСКА можеха да увеличат преднината си, но сериозни пропуски направиха Иван Стоянов и Мишел Платини.

В 72-та минута Ивайло Петров улови една топка върната към него и съдията Ахмед Ахмед свири непряк свободен удар за Сливен. Илиев след това центрира към Христов, който стреля опасно с глава, но над напречната греда в аут.

Сливен се опита да изравни резултата и създаде няколко сериозни опасности пред вратата на Ивайло Петров. В 84-та минута Христов стреля с глава и Ивайло Петров изби топката, която влизаше под напречната греда. В следващата минута Киков стреля опасно с глава и Минев изби топката от гол линията.

В последните секунди на допълнителното време на срещата Петаков направи добър пробив, след което пусна към Илия Илиев и той стреля опасно, но топката мина на сантиметри от дясната странична греда на вратата на ЦСКА.

След тази победа ЦСКА води еднолично начело във временното класиране на А група с актив от 22 точки, докато Сливен остана на предпоследна позиция с 4 точки.