Първият изгонен от ЦСКА вече е факт! Стойчо Младенов посочи пътя към Букурещ на нападателя Александру Пицурка, съобщи Топспорт. Новината бе потвърдена специално за Дарик Радио от старши треньора на "армейците". 

Тази сутрин наставникът на „червените” е заявил на румънеца, че е свободен да си тръгне и да опита да си намери нов клуб. Въпреки, че няма да разчита на него до края на настоящия сезон, ЦСКА ще плаща на Пицурка заплатата му, тъй като договорът му с клуба изтича през лятото.

Нареклият се „Алекс” играч, дойде в края на лятото с личното съдействие на бившият собственик на ЦСКА Васил Божков. Той дори изпрати един от личните си самолети, за да достави сина на румънският национален селекционер.

Пицурка така и не успя да се наложи в атаката на ЦСКА, като най-запаметяващ в кариерата му в Борисовата градина ще остане мачът в Бяла Слатина за купата на България между местния Чавдар и ЦСКА. Тогава той вкара два гола в рамките на десет минути за победата с 3:0. Така наличните румънци на "Армията" останаха само двама, в лицето на Еуген Трика и Флорентин Петре.

Стойчо Младенов заяви за Дарик, че до края на сезона нови освободени от него играчи няма да има.