„Емоционален момент. Първо искам да благодаря на господин Батков за това, че ме покани в Левски в края на 2011 година и ми даде възможност да се докосна до този велик клуб. В последния месец имахме много разговори и се опитвахме да намерим решение на проблемите, които има Левски. Те не са от днес. Зимата аз взех решение да се върна отново. Взех това решение, защото бях информиран колко е тежка ситуацията в клуба”, сподели Иво Тонев, който е сред хората, на които Тодор Батков прехвърля акциите си в Левски.

„Радвам се, че се структурира Управителен съвет с участието на феновете. Повечето събрания протичаха като това днес – със спорове, но с мисъл за доброто на Левски. Няма да има мажоритарен собственик в Левски от тук насетне. Това е много важно за бъдещето на Левски. Няма да има един човек, който да налива пари, а някой да ги харчи. Водим доста напреднали преговори с голяма компания, която може да бъде основен спонсор, но може да бъде и акционер. Ако това стане, ще има четирима акционери”, коментира още Тонев и продължи:

„Нашето желание е на Общото събрание да обявим, процент от акциите да са в Тръст Синя България или в НКП. Това обаче е важно за бъдещето на Левски. Бюджетът за Левски е гарантиран за 3 години занапред. Този бюджет дава стабилност в определени рамки. Той може да расте, ако всички заедно работим в тази насока. Заедно ръководството на Левски и публиката. Заедно да гледаме в една посока и клубът да просперира. Футболен клуб Левски ще се управлява само от Управителния съвет. Повече няма да има силен човек, силна фигура и прочие. Сега ще има Управителен съвет. Дейността ще бъде контролирана от Надзорния съвет.”

„Повече няма да има силен човек, силна фигура и прочие. Сега ще има Управителен съвет. Дейността ще бъде контролирана от Надзорния съвет. Само заедно можем да направим Левски, това, което искаме. Дисциплината ще води клуба във всяко едно отношение. В работата, на стадиона, извън стадиона. Естествено става дума и за финансовата дисциплина. Бюджетът е в размер на шест милиона и половина лева. Това наложи намаляване на заплатите на всички в клуба. С голяма част от хората са проведени разговори. Не е лесно на двамата човека, които оперативно ще управляват клуба – става дума за Георги Иванов - Гонзо и Константин Баждеков. Гонзо има цялата спортно-техническа власт – по отношение на първия отбор и школата. Аз футболисти не гледам, няма и да го правя в бъдеще. Моята намеса е, когато стане дума за пари”, заяви още Иво Тонев.

„Искаме дисциплинирано харчене на пари. Имаме над 4 милиона и половина лева задължения към НАП. Първостепенна цел е да си изплатим задълженията и да не трупаме нови. След 3 години финансово Левски трябва да е стабилен клуб. През това време всички хора трябва да полагат двойно повече усилия, за да се върне клубът на водещата си позиция. Много е важна подкрепата на феновете. Ние сме се постарали да осигурим финансов бюджет, който да гарантира съществуването на Левски, но подкрепата на публиката е най-важното нещо. Да, в Бургас бе велико. Но за нас е важно тази публика да я имаме на всеки мач. Без значение с кой играе“, коментира Тонев и добави:

„Всеки противников играч трябва да усеща мощта на публиката. Ние самите трябва да усещаме подкрепата. Няма как, ако има 2000 души, да се усети подкрепата. Това е богатството на Левски. Това е силата на Левски. Нашето желание е да работим открито и почтено за Левски. Отворени сме да правим бизнес и приходите на влизат в касата на Левски, а не в джоба на някой друг. Който е помогнал, му се полага да получи нещо. На всеки три месеца ще има одит на клуба и той ще се качва в сайта на отбора. Там ще се показват всички приходи и разходи.”

 „Господин Батков преведе и дари 20 000 лева. Управителния съвет ще назначава уволнява и ще носи отговорност дали се спазва строгата финансова дисциплина. Амбицията, която имам аз лично, е минимум 1 200 000 лева да отделяме за старите задължения. Всяка нова сума, ще бъде добре дошла. 200 000 на месец за заплатите на първия отбор. Няма човек от нас, който да не иска Левски да е шампион. Целта обаче сега е Левси да стане стабилен отбор, а не да се чудим като други с кой да се сдружим и в коя група да играем. За сега зададеното като рамка е ясно, за сега 260 000 лева на месец бяха заплатите сега са 200 000 лева. Сумите не са малки, но трябва да се харчат разумно. И Стойчо и Георги са наясно с всичко“, коментира Тонев.

„Едно от основните пера са спонсорите, така че разчитаме на повече спонсори и по-малки суми. Клубът ще харчи толкова, колкото печели“

„Няма да има никакви спекулации, че на всеки три месеца ще има одит и ще се качва информация на сайта. Идеята ни е да има прозрачност в управлението и финансирането. Всеки един фен ще може да го види“, каза за финал Тонев.