Изпълнителният директор на Локомотив София Иво Тонев заяви пред Канал 3, че Калоян Караджинов ще бъде глобен за изказването му по повод адрес на Еуген Трика румънски циганин”.

„По принцип Караджинов гори в играта, но е хубаво да запалва съотборниците си със своя хъс именно на терена, а не след мача да прави безумни изказвания в интервюта. Казвал съм му го и на него много пъти.”

Що се отнася до това дали целият отбор ще бъде глобен за трагичната си игра с ЦСКА първо ще разговарям с господин Гигов, защото той има последната дума и тогава ще решим. 

 "Аз каквото имам да кажа на играчите, ще им го кажа в съблекалнята. В последните няколко години те са били глобявани многократно за различни провинения, но очевидно има какво да се работи още в тази посока.”.

Иво Тонев категорично отхвърли намеците, че Локомотив или отделни играчи на тима са играли симулативно срещу ЦСКА.

„Това е безумие. Не се съмнявам в морала на играчите, а имам претенции само към играта им. Уверен съм, че ако бяхме победили на другия ден заглавията в пресата щяха да бъдат, че сме купили мача. Последните месеци се наслушах на много подобни глупости. Очевидно това., че се намесихме в челната тройка е неприятно за мнозина. Знам, че ги боли и затова са тези реакции”, завърши Тонев.