Ръководството на ЦСКА взе решение да подведе под съдебна отговорност играча на Локомотив Сф Калоян Караджинов.

Поводът – вчерашната му реплика след края на мача ЦСКА – Локо Сф /4:1/ по адрес на Еуген Трика: „Румънски циганин”. След спешна консултация със своите юристи, шефовете на „армейците” подготвят пълен пакет от документи, съпроводени с легализиран превод на изказването на Караджинов, което възнамеряват в най-скоро време да пратят до УЕФА. Обвинението е на расистка основа и от Борисовата градина са абсолютно убедени, че в Европейската футболна централа ще вземат необходимите мерки, още повече след като от няколко години темата „анти-расизъм във футбола” е сред приоритетните там.

Паралелно с това от ЦСКА ще заведат жалба и в БФС, но познавайки нравите и системата в родната централа, са далеч по-песимистични относно наказанието, което ще бъде наложено спрямо футболиста на Локомотив.

Еуген Трика е дал съгласието си днес за започване на тези юридически процедури.

Румънецът снощи първоначално бе склонен да прости за думите на Караджинов, но днешното поведение на бившия кадър от строителния бранш, който не само отказа да се извини, но и в ефира на Дарик радио продължи да обижда играча на ЦСКА е повлияло на твърдото решение на хората от „Армията”.