Съсобственикът на ЦСКА Иво Иванов призна, че не вижда проблем да върне "армейците" в ръцете на групата бизнесмени, водена от бившия президент на тима Александър Томов.

Иванов разкри на ст. "Българска армия", че довечера ще се проведат преговори с групата бизнесмени, водена от бившия изпълнителен директор на клуба Александър Тодоров, за продажбата на "армейците". Част от същата група е и Александър Томов, припомня БГНЕС.

По-рано днес, собствениците от фирма "Титан" обявиха на официалния сайт на тима, че днес и утре от 14:00 часа ще очакват на стадион "Българска армия" евентуални купувачи на клуба.

"Свърза се с мен г-н Тодоров. Определихме среща довечера, още не знам с кого ще преговарям. Утре ще има повече яснота. Чист клуб този клуб в момента не може да бъде. Непрекъснато ни излизат задължения, които да плащаме. Нашето мнение е, ако не се разберем с купувачите, да спрем спортните права на това дружество. Друг ЦСКА може да има всякакъв. Има трима човека, които трябва да им направим поклон, Стоян, Паро, Димитър Пенев, хора, които искат да спасят името ЦСКА. Трябва да им сме благодарни, че се нагърбиха с една задача клуба да остане в "А" група", сподели Иванов.

По повод интереса на групата на Тодоров, той добави: "Вчера разбрах лично от една от медиите за интереса им. Преди това е имало разговори с Венци Живков. В 5 и 30 разбрах, че има група бизнесмени, които искат да спасят ЦСКА. Днес два пъти се чухме по телефона с Александър Тодоров, той ми каза, че на място ще видя с кого ще преговарям. Ако се убедя, че са сериозни хората, съм готов веднага да им предоставя акциите и да им съдействам. Ако Томов има парите да издържа ЦСКА, защо да не му го върнем. Ако има някаква идея, да заповяда".

Предвид другата алтернатива за ново дружество ЦСКА, Иванов сподели: "Имаше едни сълзи, декларации, тиранията на "Титан", да се махне, ето няма го. Той няма да бъде нито в старото, нито в новото дружество на нашите трима героя. Те смятат, че има хора, които могат да дадат пари за ЦСКА. Идеята им е да вземат един клуб и да остане ЦСКА в "А" група".

Законът забранява да се разбиват акциите на ЦСКА и да се продават на фенове, защото се заобикаля борсата, уточни още Иванов за вариант феновете да спасят клуба.

Не е ясно и бъдещето на Христо Стоичков, който уж щеше да е треньор на тима, а сега дори и ръководството на клуба не знае къде е. "Не знам къде е Стоичков. Навремето с него имахме уговорка, 10-15 бизнесмени да застанат зад клуба", каза още Иванов. По повод нападките на Камата, че "Титан" е бил пратен от Бойко Борисов да унищожи "армейците", шефът на "червения" тим коментира: "Ние взехме ЦСКА, преди да дойде ГЕРБ на власт. Не само Борисов, всички наши приятели ни казаха да не се захващаме с това нещо. Васил Божков ми каза, че не ме слуша главата. Какво е предложението на феновете? Копаха ми гроб, кръстове ми слагаха, не ме искат. Да заповяда някой, който иска да издържа клуба. Половината клубове се клатят и стоят на косъм, скоро няма да има работа за журналистите".

Иванов се оплака още от наема, който отборът продължава да плаща за "Българска армия" и сам призна, че се е провалил с изграждането на детско-юношеска школа. "Ако не се намерят хора да дават пари, ЦСКА няма да го има", предупреди още той.