Старши треньорът на Берое Ивко Ганчев заяви след поражението като домакин с 0:1 от Черноморец Бургас, че неговият тим е изиграл най-добрия си мач от началото на сезона. Независимо от поражението в 9-я кръг, наставникът поздрави своите момчета. Треньорът обаче чу скандирания на привържениците по време на мача, които започнаха да искат оставката му.

„Започвам с това, което казах и на футболистите в съблекалнята. Поздравих ги за днешния мач. Смятам, че отборът на Берое не заслужаваше да загуби този двубой. Ако тимът продължава да се раздава по този начин във всеки един двубой, смятам, че тимът ще продължи да се развива. Това е може би един от най-добрите, или най-добрият ни мач досега. През цялото време търсихме гола. Неприятно е, че не успяхме, но мога да поздравя момчетата“, сподели след мача треньорът на Берое.

„Черноморец имаше само едно положение. Като имаме предвид, че отборът на Черноморец ще бъде изключително групиран в защита – много добре се затварят. Разкъсахме ги – но не успяхме да вкараме гол. Трябваше да обръщаме фланговете, за да успеем да ги пробиваме, и мисля, че това се получи.“

„Феновете мисля, че трябваше да подкрепя повече момчетата. Неприятно е да се чуват подобни неща, а това малко или много се отразява и на момчетата“, добави още Ивко Ганчев.