„Убеден съм, че в Германия ще направим много силен мач. Въпреки загубата в Ловеч, си имаме нашите шансове. Цяла България трябва да повярва на Литекс за този мач”, заяви за Гонг нападателят на Литекс Ивелин Попов, след като днес получи наградата за най-добър футболист в 3-ия кръг на А група.

„Тази награда е венец на усилията на целия отбор. Тя е за всичките ми съотборници, за цялото ръководство и за феновете на Литекс. Чувствам се много добре, защото виждам, че усилията ми се възнаграждават и всички забелязват израстването ми”, добави юношата на Левски.

На въпрос, какво е почуствал, когато е отбелязал на „сините” именно в третия кръг Попето сподели: „Отвътре ме обзе едно странно чувство. Все пак аз съм тръгнал от Левски, там съм изкарал най-хубавите си юношески години, както се казва там съм ял бял хляб. Чувството беше приятно и не чак толкова приятно.”

„Всичко се дължи на много труд и амбиция”, каза Попов за главоломния възход на кариерата си. „Когато тренирах с юношите на „оранжевите”, исках да докажа, че моите качества са далеч по-големи. За развитието на кариерата ми искам да благодаря на ръководството, на Фераио Спасов, на колегите ми, които ме подкрепиха и разбира се на цялото ми семейство”, добави националът.

„Самите футболисти в Литекс сме си поставили цел – тази година да покажем на футболната общественост у нас, че можем да постигнем нещо голямо”, заяви голмайсторът на „оранжевите” в УЕФА. „От доста време насам не играем добре в гостуванията, поне не толкова силно, колкото у дома. Работим по въпроса, надявам се да разрешим този проблем и да печелим точки навсякъде.”

„Младежкият национален отбор ми липсва.Там имам много хубави мигове. Затова се чувам с повечето от футболистите там. Все пак това са моите връстници, моите набори, с тях съм израснал”, завърши бившият капитан на младежката ни формация.