Легендата на Левски Димитър Иванков изрази мнение, че клубът, в каквото и състояние да се намира, винаги се е борил и ще се бори за двата най-важни трофея у нас – шампионската тила в А група и Купата на страната.

За бившия вратар друг път пред „сините“ просто не съществува, защото това е част от идентичността на тима.

„Нашата публика винаги е уважавала и тачела играчите, които са се раздавали на 100 процента. Аз съм показвал това, макар да не съм бил безгрешен. Факт е, че съм толкова обичан и уважаван и това ме изпълва с гордост. Все пак Левски е най-големият отбор в България и аз съм щастлив, че съм бил една малка част от този клуб“, каза Иванков при днешното честване на 50-ата годишнина от дебюта на Левски в евротурнирите.

„Много са мачовете, които не искам да забравя. Не бих желал да ги деля. Естествено, че Левски е имал добри, велики двубои в Европа, имали сме и такива, в които сме падали от доста непретенциозни противници. Може би точно затова милиони хора обичат Левски, защото негативни резултати има доста в цялата история, но също и доста позитивни. Чест и гордост е да играеш в такъв клуб.“

„За мен специално, макар да не ангажирам никого с мнението си, е немислимо Левски да няма цел. Левски е клуб с велика история и велики фенове. Пред отбора винаги има една-единствена цел, поне аз така съм възпитан – шампионска титла и за десерт Купата на България. Това винаги е било целта пред Левски, независимо в какво състояние е отборът. Левски е име и марка в България“, добави Иванков.