Старши треньорът на Спортист Своге Иван Атанасов директно обвини ръководството на клуба и бившия треньор за грешната трансферна политика и липсата на качествена подготовка през лятото. Според него именно това са причините за слабите резултати на отбора. Все пак, Атанасов остава оптимист и смята, че всичко това може да бъде поправено през зимната пауза.

„Имаше доста здрави единоборства, залогът беше голям, момчетата дадоха всички от себе си. Доволен съм от футболистите, нямахме шанс този мач”, заяви наставникът на „шоколадите” след мача с Миньор, загубен с 0:1.

„Съдиите не искам да ги коментираме, не са те проблемът. Щом отбор като Ботев с амбиции тръгва да се спасява, мисля, че и Спортист има своите шансове, но това зависи от генералната линия на хората, от които зависи клуба. Трябва да вземем няколко добри футболисти. Играя с тези налични футболисти, даже днес имахме един от дублиращия отбор. Тези момчета заслужават едно добро отношение към тях, при една добра работа с време за селекция и време за подготовка, можем да подобрим нещата”.

„Имахме много добър колектив, който разбихме, можеше спокойно още 5-6 футболисти да запазим. Това което направиха Берое и Монтана не го направихме и сгрешихме. Политиката е била на ръководството и стария треньор”, допълни Атанасов.