Миньор Перник победи с минималното 1:0 Спортист в мач от 14-тия кръг на А група и по този начин доста усложни положението на „шоколадите”, които могат да попаднат в зоната на изпадащите след края на кръга.

Двубоят в Своге започна с натиск на домакините, които през първото полувреме на няколко пъти изпуснаха отлични шансове да открият резултата. В 19-та минута Херман Пиетробон бе изведен сам срещу вратаря на Миньор Ивайло Иванов, но стреля право в него. Отново той изпусна най-чистото положение в последните секунди на първата част, след като пак бе изведен сам срещу Иванов, но стреля в напречната греда.


Второто полувреме започна по-добре за гостите, които стигнаха до гол в 56-та минута. Центриране на Велимир Иванович бе засечено с глава от Горан Янкович, който вкара за 1:0.

Гостите обаче трябваше да играят почти половин час с човек по-малко след изключително глупаво изкаран червен картон. Старши треньорът на Миньор Антон Велков реши да пусне в игра Витанов на мястото на Иванович. Сърбинът обаче демонстративно излизаше от терена на ходом, заради което на два пъти бе предупреден от съдията Димитър Андреев. При третата забележка Иванович получи жълт картон, който се оказа негов втори в мача.

Численото равенство на терена все пак бе възстановено в 90-та минута на мача, когато Семерджиев също получи втори жълт картон за грубо нарушение.

В последните секунди на срещата Мирослав Антонов стреля опасно към вратата на Иванов, но стражът на гостите отново бе на мястото си и спаси трите точки на своя отбор.

След тази победа Миньор излезе на пето място във временното класиране с 23 точки. Спортист пък е 13-ти с 11 точки.