Един от основните акционери в ЦСКА Ивайло Манджуков призна, че съществуват предпоставки, които могат да доведат клуба до несъстоятелност.

"Аз нееднократно категорично съм заявявал, че финансовото състояние на клуба е меко казано - трагично. Истината е, че има предпоставки, които могат да доведат клуба до несъстоятелност", сподели Манджуков.

"За ЦСКА обаче и всеки ден се пишат несериозни спекулации. Истината е, че има предпоставки, които могат да доведат клуба до несъстоятелност. Това обаче не е желанието на акционерите и ние взимаме мерки за прекратяване на евентуалния фалит. Одитът не е приключил. Това е огромен обем от работа. Правим анализ от 2006-та година до наши дни. Такова нещо никой не е правил и това ще бъде оповестено публично. Ние алармираме, че финансовото състояние в ЦСКА е нестабилно, но това не значи, че искаме да доведем дружеството до фалит. Не трябва да се спекулира с това. Намеренията на "ЦСКА Завинаги" могат да бъдат осъществени. Не бива да се драматизира - това са фактите", добави един от основните акционери в ЦСКА.

"Привличаме специалисти и създаваме една оздравителна от финансова гледна точка програма. Това е един нов подход на управление на футболен клуб. Това в България не е правено. Нови лица - акционери може да има, след като представим визията си и стратегията за развитие на клуба. Няма как да дойдат инвеститори от само себе си. Особено в едно почти фалирало дружество."

"Не знам нищо за делото на Домусчиев срещу Любо Пенев. Но ние ще застанем зад треньора и всеки един служител на клуба и ще ги подкрепим във всеки един момент", каза още Ивайло Манджуков.