В ЦСКА дочакаха със свити сърца първия по-сериозен сняг над София. Бразилците Неи, Маркиньос и Фелипе Машадо, панамецът Хосе Гарсес и португалецът Зе Руи в по-голямата си част до съботната сутрин бяха виждали сняг само по телевизията. Идвайки да ритат в България, едно от основните им притеснения също бе свързано с непознатото за тях природно явление.

Най-напред с материала би трябвало да е Маркиньос, който преди София е живял и играл известно време в Петрич, но този южен наш град не е известен с дълбоките си преспи и големите снеговалежи.

Претръпнали изведнъж, петимата играчи решиха да демонстрират в съботната сутрин непоклатимото си намерение да се преборят със студа и осъществиха сериозен допир с бялата действителност. На базата на ЦСКА в Панчарево дори снежната покривка бе двойно по-голяма от тази в столицата.

„Ние сме на първо място, нас снегът не може да ни уплаши!” – заявиха петимата и решиха да увековечат смелата си постъпка с фотография, която вече е на път за родните им места. Очаква се снимката да предизвика притеснителни гримаси у роднините им.