Председателят на Централния фенклуб на ЦСКА Димитър Ангелов-Дучето излезе със специална декларация, с която изрази своята позиция относно разногласията сред феновете на "червените", довели до разделение в сектор "Г" на последните домакински срещи на ЦСКА на стадион „Българска армия”.

Ето и пълният текст на декларацията без редакторска намеса:

От разпети Петък до днес мълчах в името на ЦСКА! Да дам възможност да се опомнят, да спрат, да разберат, че с разделение, единение не се постига. Сега ще говоря в името на ЦСКА! Откакто за пръв път казах "ЦСКА" имам една единствена кауза- прегърнат сектор Г! Вярвам го, искам го, докато съм жив, и ще работя да го бъде. Никога по никакъв повод не съм упражнил насилие, власт, принуда върху привърженик на ЦСКА. Никога по никакъв повод не съм и няма да кажа лоша дума за човек, който обича ЦСКА. Никога по никакъв повод не съм и няма да проповядвам нещо друго, освен единение и уважение между всички хора, обичащи любимия клуб. Никога по никакъв повод не съм спрял и няма да спра изразяването на позиция в сектор Г, без значение индивидуална или колективна. Но никога няма да изкрещя друго, освен вън от "Армията" за онзи, който руши любимия ни сектор, и онези, поради чиито действия любимия клуб с месеци игра навсякъде другаде, но не и на собствения си стадион.

Нека да е ясно, че Клубът на Привържениците на ЦСКА е една от многото организации на личности живеещи с идеята "ЦСКА", чиято дейност има за цел единствено да помага на всеки един, който обича отбора, а не да го управлява. Нека да е ясно, че при нас, при мен, водеща е единствено и само верността и любовта към клуба. На господата, които ме съдят ще кажа само едно- единствено нещо - ако футболен клуб ЦСКА е дал НЕЩО, клубът на привържениците и Димитър Ангелов са дали ВСИЧКО от себе си, за да бъде сектор Г онова, с което се гордеехте до мача в Мездра. Относно взаимоотношенията фенклуб - футболен клуб, на 21.10.2010 година по време на мача ЦСКА СОФИЯ - Рапид Виена, цяла България, а и европейската футболна общественост, видяха, че в нашата малка страна, публиката на ЦСКА може да изрази по абсолютно цивилизован начин позиция, която е и гражданска, и градивна, и е коректив на управлението на клуба.

Именно след организирания от нас протест под наслов "Стадион, школа, адекватно управление" изразен на въпросния мач, нещата тръгнаха в насоката желана от всички, обичащи ЦСКА. Днес отново сме на "Армията", днес момчетата с червени фланелки играят онази игра, мечтана от всички нас, днес се строят игрища за нашите юноши и те отново побеждават. Що се касае до епитетите като "наркомани", " боклуци", "дегенерати", да - употребил съм единствено първото и то точно там, където съм искал, а ако някой се е припознал, проблема си е изцяло негов.

Относно това, че медийното пространство едва ли не е окупирано от мен държа да подчертая, че винаги съм говорил в единствено число, от мое име, и никога от ваше, а нямам и желание. А това, че вие не сте чути е важно да се знае, че лъжата ви е много нагла! В последно време, някъде между редовете в медиите, сте само вие и сте абсолютно сами. Иначе приветствам създаването на всяка една организация имаща за цел силен и единен сектор Г.

Димитър Ангелов
Клуб на Привържениците на ЦСКА