Испанският футболист Пабло Койра Лохо, който пристигна днес на проби в Левски, се опъна на „сините” още в първия ден. Това обаче не се случи на терена, а извън него.

Причината – според информацията в електронната енциклопедия Wikipedia, играчът е роден на 10 октомври 1979 година. Точно това даде повод на представители на Левски да подхвърлят леко на ослушващия се футболист, че според родните традиции би трябвало да почерпи. Отговорът на Пабло Койра обаче бил отрицателен, при това не защото не иска и „се стиска”, а тъй като личният му празник е на 18-ти октомври, а не днес.

Бърза справка показа, че защитникът ще отбележи своя юбилей и 30-та си годишнина след седмица, а информацията в Wikipedia се оказа не съвсем точна. Най-големият подарък за испанеца вероятно би бил трансфер и това евентуално може да се случи, ако спортно-техническият щаб на Левски реши, че има нужда от него.

Пабло Койра направи първа тренировка със „сините” днес. Очаква се утре да вземе участие в контролата на Левски срещу Цървена звезда. Спарингът ще се проведе на стадион „Георги Аспарухов” и е с начален час 17.30.