Испанецът Пабло Койра Лохо направи първа тренировка с Левски. Защитникът ще остане на проби при „сините” в следващите няколко дни и най-вероятно ще вземе участие в утрешната контрола на тима срещу Цървена звезда.

Старши треньорът Ратко Достанич ще следи изявите испанеца, както и да на юношата на Манчестър Юнайтед Рамон Калисте, и до няколко дни ще реши дали въпросните играчи ще могат да се впишат в състава.

Пабло Койра Лохо е постигнал забележителен успех с националния отбор на Испания до 20 години. През 1999 година заедно със съотборниците си той печели златните медали в своята възрастова група на Световното първенство.

За последно бранителят е играл във втория отбор на Еспаньол, а сега е със статут на свободен агент.

Традиционно Пабло Койра играе като десен защитник и е преминал през тимовете на Компостела (в Сегунда дивисион), преминал в Селта Виго през 1999 година. След това става собственост на Алавес, но е преотстъпен на Рекреативо Уелва, а след това и на гръцкия Арис Солун.

През 2007 година се завръща в Испания, като облича екипа на третодивизонния Кастейдефелс. През сезон 2008/2009 Койра играе за втория тим на Еспаньол.