Бившият капитан на Левски Христо Йовов говори и по футболни теми след съвместната пресконференция с Тити Папазов, която бе по повод предстоящото събитие в „Арена Армеец“, което цели спасяването на баскетболния тим.

„Няма да коментирам дали бих приел предложение за участие в УС на Левски. Надявам се клубът да се справи с лиценза за Европа, но това не зависи от ръководството, а от благодетеля. Надявам се, че ще се справят, както са го правили и до този момент“, каза Йовов.

„Това, което чета и чувам от вас медиите е, че отборът върви нагоре. Всички знаем, че на една подготовка отборът може да играе много добре, а по време на първенството да има спад. Нека гледаме мачовете от първенството и тогава ще може да бъдем по-обективни. Не бих се върнал в Левски при тази конфигурация, но бих направил много за Левски. Възможно е да се помага и от страни. Готов съм да правя всичко по силите си, за да помогна на клуба. Може да си полезен без да се афишираш, без да си част от него. Скептично съм настроен, защото хората в клуба не могат да си вършат работата, както трябва. Всички, които милеят за Левски могат да помагат. Наскоро видяхме как един фен на Хамбургер дари 10 милиона евро просто ей така. Може да се помага в подобряването на базата, защото времената са трудни“, добави изтъкнатият бивш играч на „сините“.