Един от емеблематичните футболисти на Левски Христо Йовов сподели, че от няколко седмици насам тренира баскетбол. Това Йовов сподели на специално организирания брифинг по случай демонстративния мач за спасението на баскетболния тим на Левски на 15 февруари в зала Арена Аремеец. Бижутера обяви през смях, че това няма общо с участието му в благотворителния спектакъл и добави, че всичко е чиста случайност.

„Малко ми е трудно да говоря, Тити е силният в тези моменти. Мисля, че трябва да бъдат продадени тези билети. Хубавото в тази среща е, че може не само да се помогне на баскетболния тим, но и да се направи едно обединение. През цялото време, докато идвах насам, мислех за това, което стори Тити за 100-годишния юбилей, така че ние сега можем да му върнем жеста. Ние само може да апелираме да успеем. Въпреки че през годините съм разбрал, че това няма да е решението, но ние сме длъжни като фенове и привърженици да направим всичко възможно. Ще има различни мнения - едни ще са негативно настроение, други не. Но като левскари, ние сме длъжни да направим всичко възможно. Чест им прави на тези момчета, които играят в БК Левски, че не се чуват мрънкания. Явно има момчетата с характер, които разбират какво е положението“, започна Йовов.

„В последните 2-3 седмици играя баскетбол, колкото и комично да звучи. Съвсем случайно е. Със сигурност класите ще се разминават, но е важно да има положителни емоции. За жалост, това не се случва без причини в България, в нормалните държави има такива демонстративни мачове ей така. Смятам, че хората имат нужда и да се забавляват, без да има нерви. Това ще е глътка въздух за всички сини фенове“, продължи Бижутера.

Колкото до това кои легенди на тима от Герена ще уважат събитието, Йовов каза: „Със сигурност за сега са потвърдили Гонзо, Боримитров, Димитър Телкийски, Станисав Ангелов, надяваме се Сашо Александров - този колос в баскетбола, Мариан Христов да вземе участие в баскетболния мач, все пак има ген. Така че, ще има сериозен отбор. Даже Тити щял да ги води на лагер /смее се/“, коментира още Йовов.

На свой ред, представителят на БК Левски Алекс Симеонов каза: „Ще се постараем с футбола . Предполагам, че ще се получи някоя комична ситуация, но за мен ще е интересно как футболистите ще играят баскетбол. Надявам се залата да е пълна и да си свършим работата“.

Христо Йовов

източник: LAP.bg, Любомир Асенов

В края на пресконференцията въпрос от страна на Гонг вдигна в още по-голяма степен тонуса на пресконференцията. И Тити, и Йовов бяха върнати години назад, през 2006-а година, когато на 16-и март Левски игра с Удинезе, а Йовов направи един от „най-красивите“ си пропуски. Именно това положение пред вратата на Сектор Г прати тогавашния спортен директор на клуба Наско Сираков в баскетболната зала на Националния стадион „Васил Левски“. Тогава това призна самия Сираков, който вметна шеговито, че ако Папазов го е бил видял, е щял да го приобщи към състава си.

Самият Папазов с умиление си спомни за този момент и добави: „Да, често е футболистите да загряват в тази зала тук“.

Какво още каза Тити, четете ТУК!