Председателят на комисията за организация на Конгреса на БФС Йордан Лечков заяви днес, че Ивайло Дражев е като екстремист и колкото повече трибуна му се дава, толкова повече бели прави. Така Лечков отговори на въпрос свързан с изказване на Дражев по повод натиск срещу Асеновец за оттегляне на кандидатурата. „Моята твърда позиция към този човек е ясна. Той е като екстремистите. Колкото повече трибуна му се дава, толкова повече бели прави. Даже името му няма да споменавам”, каза Лечков. Той допълни още, че комисията е спазила всички закони и втора кандидатура за президент на БФС на практика няма. „Реално погледнато имаме нов президент. Постъпихме правилно с оглед недоволството на част от клубовете. На чист български език това е искане за вот на доверие. Ясно е, че имаме един кандидат. Трябва да се концентрираме върху платформата на Боби Михайлов”, коментира Лечков.

Кметът на Сливен изрази увереност, че клубовете, които дойдат на Конгреса ще гласуват в подкрепа на Михайлов. „Не вярвам делегатите, които дойдат на Конгреса и са прочели материалите, които ще им дадем на 27 януари да не гласуват и да саботират. Щом има кворум по устав е нужен 50% + 1 глас, за да има избор на президент”, каза Лечков.

Бившият халф на националния отбор обърна внимание на свършената от екипа на Боби Михайлов работа през изминалите 4 години и нещата, които са свършени в Българския футбол. Лечков обаче не пожела да коментира темата с националния селекционер. „Не съм аз човека, който трябва да говоря за новия треньор на националния отбор. Да, изборът зависи и от мен, но си има кандидат-президент и той ще си обяви Изпълкома, треньора и в последствие ще носи отговорността. Аз участвам в групата от 4 човека, което не е тайна, но ние само обсъжваме вариантите. Продължава да си спазвам лоялността към Боби Михайлов и е в неговите компетенции да обяви треньора”, допълни още Лечков.