Десният бек на Ботев Пловдив Йордан Христов изрази съжаление също като своя треньор Станимир Стоилов за пропуснатите точки от първата фаза на шампионата. "Канарчетата" завършиха 0:0 с Лудогорец, като това е четвърто реми между двата тима за сезона.

"Тази година така се получи - 4 от 4 равенства. Оставихме развръзката за финала, надявам се в него ние да победим. Получи се добър мач въпреки липсата на голове. И двата отбора играхме добре. Мисля, че ние имахме по-чистите положения", коментира веднага след края на мача капитанът на пловдивчани.

"Не знам точно какви промени трябва да направим, за да успеем да бием Лудогорец. Може би трябва да сме по-уверени, когато владеем топката. Това трябва да подобрим. Финалът ще бъде по-различен и като обстановка, и като напрежение. Който е с по-голямо самочувствие и издържи на напрежението, ще спечели мача", добави Христов.

"Когато сме изтървали точки срещу по-слаби съперници, много боли. Няма смисъл да се връщаме назад, така е трябвало да стане. Не можем да променим нещата, затова трябва да се учим от грешките си. Това е главното - че в дербитата ние спечелихме много точки, а загубихме срещу по-слаби", завърши Йордан Х