Старши треньорът на ЦСКА Йоан Андоне заяви преди заминаването за Свиленград, че всички решения около групата, която заминава за последния подготвителен лагер са негови.

 

„Това е мое решение. Имаме 25 човек, с които ще работим през пролетта. Имахме доста централни защитници. Взех решение, че тези, които са тук ще свършат работа и са по-добри. За всеки треньор е тежко, когато трябва да вземе такова решение, но не възможно да се работи с 33 човека. Може да има и други, които ще си тръгнат. Спираме се на тези, защото са по-добри. Нямам нищо против тях, подготвяха се много добре. Нямам никакви забележки към тяхната работа. Опитаха се да дадат всичко от себе си. Благодарим за това, което показаха, но взехме решение. Може още 1-2 да си тръгнат. Дойдоха достатъчно футболисти. Имаме 7 нови. Гледахме и Алваро Нобле, той беше на проби. Имаме добра група. Вече опознах всички футболисти. Изиграхме 6 приятелски мача. Имаме варианти. Бих искал да не губим нито един мач в първенството”, каза Андоне.

 

Треньорът отрече да има любимци в отбора. „Нямам никакво значение дали са румънци, бразилци или българи. Всички са равни. Петре и Панку закъсняваха за тренировки, бяха глобени”, допълни още Андоне.

 

Новият наставник на „червените” взе отношение и по ситуацията около Иван Иванов и Иван Караджов, които отново бяха замесени в скандална ситуация. „Ще имам разговор с президента. Това е тяхно свободно време, но нямат право да стоят до сутринта. Ако са консумирали алкохол, това е друго нещо. Когато те преценят, това е правилно, защото имаха 2 свободни дни след лагер. Няма проблеми да пийнат една бира или една чаша вино”, каза Андоне.

 

С контузии в ЦСКА са Мишел Платини и Спас Делев. Бразилецът има проблеми в рамото, а Делев е бил ударен в последния двубой в Турция. Йоан Андоне заяви, че тепърва ще провери тяхното състояние.

 

Румънецът коментира и думите на Джиджи Бекали, който обяви, че не е взел Иван Иванов в състава, тъй като бил хомосексуалист. „Бекали не взе Иванов в Стяуа, защото няма пари. Виждам Иванов като играч в Западна Европа. Иванов не е хомосексуалист, въпреки че тази информация му  е дадена от България. Това е грозна постъпка на един президент, който коментира играч, с когото няма нищо общо”,  каза Андоне.

 

Относно конкуренцията в българското първенство Йоан Андоне заяви: „Литекс е много добър отбор, с опит. Харесах и играта на Черноморец. От това, което видях и Славия показа добра игра. Гледах мачове на Литекс и на DVD. Конкуренция ще бъде и Левски по традиция”.