Строителният предприемач Юлиян Инджов обясни подробно причините за отказа от възможността да поеме управлението на ЦСКА заедно с Петър и Ивайло Манджукови.

"За съжаление, сме принудени да прекратим нашето участие в ЦСКА. Заявявам го и от името на господин Петър Манджуков, неговия син Ивайло и от мое име. Опитахме се да направим каквото е по силите ни, за да придобием необходимата ни информация за финансовия одит на дружеството, но, за съжаление, не успяхме. Поискахме отчета и баланса за 2014-а година. Нямаше такъв. Поне не ни беше представен. След което помолихме да ни дадат отчета и баланса, който е даден на одитора на ЦСКА за заверка. И такъв се оказа, че няма. В крайна сметка няма как да продължим напред, без да знаем върху какво стъпваме", каза Инджов в интервю за bTV.

"Такъв отчет и баланс бе обещавано да се покажат. Господин Манджуков в качеството си на член на Надзорния съвет упражни, така да се каже, волята си, за да получи повече информация. Същото се отнася и за неговия син Ивайло Манджуков, който е член на Управителния съвет. Очаквам двамата да си подадат оставките от Надзорния и Управителния съвет на ЦСКА. Мога само да кажа, че ние не сме виновни за това да не се случи. Хем продавам, хем не дават. За мен това е фарс. Аз така го тълкувам", заяви строителният предприемач.

"Надявам се, че мажоритарния собственик има и план "Б", след като не можа да се случи план "А". Вероятно има и план "Б" и план "Ц". Очакваме да видим. Никой не желае ЦСКА да не получи лиценз. Нито ние, най-малко. Често казано, ние не знаем колко са задълженията на ЦСКА. Ние като хора от бизнеса не можем да встъпим в управлението на едно дружество без да знаем назад какво ни чака като плащане", каза Инджов.

"Смятам на 31-и март да си предявя искането за придобиване на акциите с идеята да мога да ги подаря евентуално, ако се появи нов човек, който да поеме управлението на клуба. Не искам да ги оставям в ръцете на мажоритарния собственик. Моите акции ще нараснат в началото на април на 24-25 процента от общия процент акции. Предполагам, че акциите и на господин Манджуков ще бъдат около 25 процента. Точно не мога да кажа. Мога само да кажа, че не съжаляваме, че сме дали пари на футболния клуб. Трябва да си призная, че за каузата "ЦСКА" ме привлече Петър Манджуков и аз го направих с удоволствие. Категорично отказваме с господин Манджуков да кредитираме под каквато и да е форма и мажоритарния собственик и клуба", обяви акционерът в ЦСКА.