Вратарят на ЦСКА Илко Пиргов бе в основата на успеха на „армейците” на турнира в Пего, Испания. Младият страж отрази дузпа на звездата на Локомотив Москва Дмитрий Сьичев вчера и ЦСКА спечели след изпълнение на 11-метрови удари.

„Разбира се, че се радваме. Локо Москва е един от големите отбори, с име, традиции. Радвам се, че спечелихме купата, най-вече за нашето самочувствие и авторитет.

При дузпите всички сме равни, няма звезди и по-малки футболисти, аз имах късмет. Посвещаваме победата и купата на феновете,” заяви Пиргов за Гонг.

Относно очакванията за пролетния дял на шампионата, вратарят сподели: „С 10 точки сме преди втория, надявам се всичко да е нормално, да спечелим всички мачове, ако може разликата в точките да е още по-голяма. Очакваме да станем шампиони тази година.”

„Не се притеснявам от конкуренцията, колкото по-голяма е тя, толкова по-голямо ще е качеството на този, който пази. Който покаже, той ще пази, няма притеснение,” отбеляза младият вратар.

Пиргов се старае да не обръща внимание да проблемите на ЦСКА извън спортно-техническата гледна точка. „Ние сме професионалисти, гледаме да си вършим работата както трябва, чак толкова не ни интересуват тези неща,” каза той.