ЦСКА спечели първи трофей за новата 2008 година, след като победи Локомотив Москва с 3:2 след изпълнение на дузпи на приятелския турнир в Пего, Испания. В редовното време двубоят завърши без попадения - 0:0.

Двата отбора започнаха доста плахо срещата, като почти до края на първото полувреме играта бе равностойна, с леко териториално предимство на възпитаниците на Стойчо Младенов, които едва в 28-та минута опитаха да изненадат вратаря на „железничарите” Поляков. Александър Тунчев видя от малък ъгъл, че стражът е излязъл напред, но не успя да реализира атаката, като прехвърли и вратата на Локомотив.

Веднага след това футболистите на Рашид Рахимов стигнаха до ответна атака, в която Фининьо напредна, влезе в наказателното поле, стреля от малък ъгъл, но Вальо Илиев изби топката.

Малко преди почивката Валентин Илиев бе принудително заменен от Фелипе Машадо, тъй като като националът на България получи контузия, броени дни преди да отлети за Белфаст, където трябва да бъде на разположение на Пламен Марков за контролата със Северна Ирландия. 

В началото на второто полувреме треньорът на Локомотив Москва пусна титулярите си, което си, което до голяма степен оказа влияние и на играта. Руският отбор натисна ЦСКА в първите минути след подновяването на срещата, но въпреки това не успяха да реализират положенията си.

За сметка на това в 65-та минута армейците пропиляха своя шанс да открият резултата. Удоджи проби много добре отляво, центрира на връхлитащите Гарсес и Петре, топката попадна в румънския национал, който от 3 метра със зверски шут я прати в напречната греда.

Резултатът от гледна точка на гредите бе изравнен малко след това, когато Дмитрий Съйчев със страхотен удар от границата на наказателното поле също не успя да преодолее Илко Пиргов.

Така двата отбора не успяха да си отбележат гол, а според регламента на турнира победителят в IFC Group Cup 2008 трябваше да бъде определен чрез изпълнение на дузпи. В крайна сметка се оказа, че по-съобразителни от бялата точка са момчетата на Стойчо Младенов, като за ЦСКА точни бяха Маркиньос, Петре и Гарсес. В ключовия момент резервният страж на червените Илко Пиргов успя да улови посоката на удара на Съйчев, за да може лидерът в българското първенство да вдигне купата в Пего.

Футболистът на ЦСКА Удоджи също бе удостоен с награда, след като бе избран за най-добър играч на четиристранния турнир, в който участие взеха още отборите на Унирея и Аустрия Кертен.

Стартов състав на ЦСКА: Ивайло Петров, Настич, Тунчев, В.Илиев, Вуядинович, Янчев, Юруков, Маркиньос, Петре, Удоджи, Гарсес.

Стартов състав на Локомотив Москва: Поляков, Янбаев, Ефимов, Асатиани, Денисов, Глушаков, Концедалов, Кочиш, Корчагин, Фининьо, Сенников.