Вратарят на Черно море Илко Пиргов направи изключително емоционално изказване след драматичния двубой с Левски, който „моряците” загубиха с 2:3. Стражът бе в центъра на събитията, след като реферът Николай Йорданов отсъди дузпа за негово нарушение срещу Дарко Тасевски.

„Не мисля, че загубихме от Левски, загубихме от съдията. Искам един футболен човек да гледа, и да каже, че това е дузпа. Аз обещавам, че повече никога няма да играя футбол, ще хвърля ръкавиците и ще оставя обувките,” отсече Пиргов.

„Искам да видя реакцията на БФС, какво ще кажат сега, помня един мач на Левски тук, когато не дадоха дузпа и смениха всички, цялата съдийска комисия след това,” продължи той.

„Нека да каже някой футболен човек, че е дузпа, и никога няма да ме видите, нито в аматьорския футбол, никъде повече,” добави Илко Пиргов и описа ситуацията:„Аз удрям топката, която се връща към игрището. Нормално е да има съприкосновение. Аз стигам първи при топката.”

За Николай Йорданов и саморазправата с него, Пиргов обяви:„Аз го питам, той казва, че не е длъжен на ми обяснява на мен.”

„От седем мача имат пет дузпи, ако така станат шампиони, не знам дали е хубаво,” каза още Илко Пиргов за съперника днес Левски.

„Както загубихме, така можехме и да бием. Второто полувреме играхме по-добре, ако не беше тази дузпа, мисля, че нямаше да загубим,” завърши Пиргов.