Старши треньорът на Берое Илиян Илиев бе на мнение, че отборът му не е заслужавал да загуби гостуването си на Славия, но поражението донякъде е било логично.

„Впечатленията ми са противоречиви, според това, което показахме. Мачът не стана особено красив, може би и заради терена. Но не заслужавахме да загубим,” бяха първите думи на младия специалист след двубоя.

„След като допуснахме по такъв елементарен начин, толкова бързо да ни изравнят, все пак е нормално да загубиш. Трябваше да сме по-дисциплинирани, да играем по-добре в защитен план, да използваме фланговете. Концентрацията пред гола също ни убягваше. Нормално е да загубиш така,” добави той.

„Може би победата над Литекс ни е повлияла малко. Но ние повече играехме с топката, повече по тревата. Славия по-скоро ни пребори, отколкото ни надигра,” обясни Илиев.

Той упрекна и рефера на срещата, заради противоречиви отсъждания в двете посоки.

„Нямаше никакъв фаул, при втория гол, а при третия не се свири фаул за нас, стана контраатака и това е. Абсолютен асинхрон в показване на картоните за двата отбора. От техния треньорски щаб дойде един човек, няма да кажа кой е, показа някакви жестове, явно на тях е мач на живот и смърт,” сподели Илиев.

„Надяваме се, че ще продължим и през пролетта. Дори и да не е с тези момчета, Берое винаги ще го има. Хората правят всичко възможно, и се надяваме да се оправим,” завърши наставникът на Берое.