След победата с 5:0 над Любимец, старши треньорът на Берое Илиан Илиев обобщи мача и представянето на отбора до момента. Той съобщи плановете за подготовката в Сърбия и на какво се надява от нея. Илиев потвърди, че Берое няма да ангажира двамата футболисти на проби Кристиан Кръстев и Светослав Петов. Наставникът сподели още, че след контузията на Мирослав Радев трети вратар ще е Атанас Янев.

Ето какво каза треньорът пред Beroe Online:

"Дали с победа или друг резултат - по-важното е да има желание за игра. Първото полувреме вървеше по-тежко мача, през второто им казах да играем по-освободено. В мача с Черноморец имаше прекалено голямо напрежение за втори контролен мач. Исках да играем по-освободено, независимо какъв е резултатът. Второто полувреме го постигнахме долу-горе. Жегата е допълнително натоварване. Сега ще отидем на по-хладно и се надяваме да се поосвежим. Това, което се забелязва е не толкова, че сме тежки и в подготовка. Резервите ни са като скъсяваме дистанцията към противника. Надяваме се в подготовката да ги поправим. Двете момчета, които са на проби се представиха добре и на този етап няма да ги ангажираме", каза Илиев.

"Групата ще бъде 22ма футболисти и трима вратари. В тази бройка влиза и Слави Жеков. Трети вратар ще е Атанас Янев, който изкара подготовка с нас в Панагюрище", каза още Илиев.

"Искам да се играе освободено. Там като са по-различни температури и предвид периода, в който се намираме искам да се играе по-добре в защита. В атака миналата година видяхте, че имаме доста опции. Резервите ни са в това да играем по-добре в дефанзивен план", сподели наставникът.

"Ако се появи някой добър футболист, няма лошо да го пробваме. На този етап не предвиждаме никой", заяви той.

"Слави Жеков вече ще започне с топка с отбора там. Милен Танев има шина. Като отидем от понеделник ще тренира с нас. Може би няма да влезе в контролите, за което съжалявам, защото доста добре вървеше. Счупи ръка при неотсъдена дузпа. Смешно е, тъй като ни свири старозагорец. Това не е важно, лошото е че Милен счупи ръка, тъй като се чувстваше добре", допълни треньорът.

"Няма смисъл да правим оценки на Здравко Илиев. Той пропусна шест месеца и му е тежко в началото, особено в тези жеги. Той има бързина, играе добре и като мине време ще си върне темата", каза още варненецът.

"Ако не сме уморени в момента не е добре, но имаме време да се възстановим. Дали сме доволни ще оставя за нас. Организмите на всички са различни. На един може да му е по-леко, а на друг да е друго. Това може би е и причината двете момчета на проби да не направят това, което искахме. Направиха подготовка, имат желание, но може би преумората им попречи да покажат качествата, които имат", завърши той.