Берое разби с 5:0 Любимец в третата си контрола от началото на лятната подготовка на отбора. Старозагорци изиграха много силно второ полувреме, през което с играта си се отличиха Рангел Абушев, Владислав Златинов, Иван Горанов и Стефан Велев.

Старши треньорът на Берое Илиан Илиев започна със следния стартов състав: Скорчев, Илиев, Енчев, Бачев, Пенев, Софрониев, Райнов, Чипилов, Петров, Гюров и Йорданов.

През първото полувреме футболистите на двата отбора играха на много бавно темпо и не създадоха почти нищо запомнящо се пред двете врати. В самото начало на срещата Софрониев пропусна да вкара, след като получи топката в наказателното поле, но стреля над напречната греда. В края на първите 45 минути Евгени Йорданов стреля опасно от пряк свободен удар, но топката мина на сантиметри от десния стълб на вратата на Стойчев.

През второто полувреме старши треньорът на Берое Илиан Илиев пусна в игра почти изцяло нов състав, като на терена се появиха: Мартин Теменлиев, Владислав Ямуков, Владимир Зафиров и Ваня Джаферович, Петър Костадинов, Стефан Велев, Иван Горанов, Рангел Абушев и Владислав Златинов.

Направените промени в състава на Берое дадоха резултат и старозагорци увеличиха темпото на игра. Берое поведе в 46-та минута, когато Веселин Пенев направи много добър пробив, след което нахлу в наказателното поле на Любимец и подаде към Рангел Абушев, който отблизо вкара за 1:0.

Последваха няколко опасни положения пред вратата на Любимец, а пропуски пред вратата на Петър Деберлиев направиха Абушев, Пенев, Велев и Златинов. В 50-та минута Атанас Чипилов стреля опасно, но Дебърлиев успя да боксира топката от гол линията. Две минути по-късно Абушев нахлу в наказателното поле на Любимец, след което пусна топката успоредно на гол линията към Горанов, който от 6-7 метра стреля, но Дебърлиев с голяма доза късмет успя да спаси.

Берое удвои своята преднина в 54-та минута, когато футболистите на Любимец загубиха топката в центъра на терена и след бърза контраатака Петър Костадинов пусна към Рангел Абушев, който на празна врата реализира за 2:0.

В 58-та минута Атанас Чипилов бе заменен от Кристиян Кръстев, който е на проби в отбора на Берое. Минута по-късно Златинов стреля опасно от 13 метра, но топката мина над напречната греда и излезе в аут.

Иван Горанов навърза няколко футболисти на Любимец около себе си в 61-та минута, след което сложи топката на главата на Петър Костадинов, който стреля, но Дебърлиев показа рефлекс и спаси.

Берое вкара трети гол в срещата в 71-та минута, когато Абушев отклони топката с глава към Златинов, който изскочи зад отбраната на Любимец и вкара за 3:0.

Иван Горанов центрира от корнер в наказателното поле на Любимец в 78-та минута, когато Джаферович засече топката с глава и я прати във вратата на Дебърлиев за 4:0.

Владислав Златинов отправи много хубав удар в 79-та минута, но топката срещна напречната греда. Нападателят обаче получи остри болки в коляното и бе заменен принудително в 80-та минута от Иво Гюров.

Берое вкара пети гол във вратата на Любимец в 81-та минута, когато Велев подаде към Гюров, който отклони топката с глава към Абушев, а той се озова сам срещу Дебърлиев и оформи своя хеттрик и крайния резултат в контролата.

В неделя сутринта беройци заминават за втория си лагер в сръбския курорт Златибор, където ще останат до 28 юли и ще изиграят четири контроли - срещу сръбските Спартак Златибор Вода /Суботица/, Слобода Пойнт Севойно /Ужице/, Борац /Чачак/ и кипърския Арис /Лимасол/.