„Не ме притеснява факта, че срещаме няколко силни противници в началото на пролетта, а по-скоро истерията, която се създава от възможността тези отбори да изгубят ценни точки срещу нас. Не се опасявам от умишлени съдийски грешки, но ме притеснява това, че именно заради тази истерия може да ни отменят гол или да не свирят реална дузпа в наша полза”, това заяви старши-треньорът на Берое Илиан Илиев, визирайки и предстоящия съперник на старозагорци ЦСКА.

"Зелено-белите" посрещат "червените" тази събота от 15:00 часа на стадиона под Аязмото в мач от 17-ия кръг на А група. Главен съдия на срещата е Антон Генов.

„Не мисля, че играчите ми имат нужда от мотивация, напротив ще трябва да ги успокоя и да се опитам да ги освободя от излишното напрежение”, каза още Илиев.

Най-сериозните липсващи в състава на Берое са капитанът Слави Жеков и вратарят Боян Пейков. Заради натрупани картони Жеков е с наказание за един мач, а стражът Пейков се контузи в двубоя срещу Локомотив София и все още не е възстановен. За този пост Илиан Илиев ще избира титуляр между Теодор Скорчев и Пламен Петров.

Защитникът Станислав Бачев също пропуска мача с ЦСКА заради наказание от една среща. Наставникът на Берое допълни, че няколко негови футболисти са имали вирусно заболяване през настоящата седмица, но всички те оздравяват бързо и ще са на линия за важното домакинство в събота.