Старши треньорът на Левски Илиан Илиев заяви, че е доволен от победата с 2:0 над Монтана и добави, че футболистите му са показали характер.

„Важни 3 точки за нас при всички кадрови проблеми, които имахме, момчетата показаха характер“, бяха първите думи на наставника на „сините“ Илиан Илиев.

„Теренът не беше добър. Много рано получихме два жълти картона и имаше ситуации, в които се рискуваше, но трябваше да потърсим втори гол“, продължи треньорът на Левски.

„В обстановката, в която бяхме, 13 футболисти от първия отбор плюс трима юноши на скамейката, Влади Гаджев игра с проблеми, състоянието на Станислав на полувремето също не бе много комфортно важно е, че показахме характер. Такива мачове се печелят не само с футбол, но и с характер“, обясни още Илиев.

„Допуснахме грешки при 2:0, както с Ботев, и то грешките са, че Ели се опита да вкара топката от 20 метра, трябваше да скъси разстоянието от по-близо. Така ни правеха контраатаки“, заяви специалистът.

Относно едно от новите попълненеия на Левски Агиеманг Опоку, който се появи в игра Илиев каза: „Опоку има физически данни, той е най-бързият футболист в А група, обратно на това, което се твърди. Той трябва да работи много, все пак. За жалост игра 10 минути, не може да даваме оценки“.

„Старокин се старае много, дава всичко от себе си, понякога допуска грешки“.

За изключително горещото време при, което се игра мачът Илиев заяви: „Трябва да ви кажа, че от страни ми беше тежко. Ако има осветление ще бъде по-добре, но това не зависи от нас, нито от Монтана. Трябва Футболният съюз да създаде правила, които да се спазват“.“

„В паузата ще изиграем контрола в сряда или събота. Преди това трябва да видим, с кои хора разполагаме, все пак някои ще са ангажирани с националните отбори“.