Левски записа трета поредна победа от началото на сезона, след като в Монтана не срещна проблеми срещу домакините и победи с 2:0 след голове на Базил Де Карвальо и Дъстли Мюлдер.

На стадион „Огоста“ гостите от София, които в този мач играеха в бяло, откриха резултата още в 10-а минута. След атака по левия фланг, Райков центрира в наказателното поле, топката стигна до Рамос, а той пробва нещо средно между удар и пас. Топката стигна пред голлинията до Базил Де Карвальо, който без проблеми само чукна топката в опразнената врата за 1:0.

В следващите минути „сините“ имаха пълно превъзходство на терена, но без да стигат до голови възможности.

В 30-а минута съдията Николай Йорданов не зачете гол на Симеон Райков заради засада. Крилото на Левски бе изведено от Марсиньо в наказателното поле и стреля точно, но страничният рефер бе вдигнал флага за засада.

СНИМКИ: Код синьо в Монтана: 40 градуса и 2:0 за Левски

източник: Петьо Петров

До края на полувремето не се случи нищо интересно, но за сметка на това две минути след подновяването на играта Кристовао Рамос получи топката след добра комбинация на гостите и стреля опасно, а топката се удари в гредата.

СНИМКИ: Код синьо в Монтана: 40 градуса и 2:0 за Левски

източник: Петьо Петров

Мачът продължи в спокойно темпо, с преимущество за левскарите, които дебнеха удобен момент да вкарат втори гол. Той дойде в 77-а минута, когато след центриране на Рамос, Дъстли Мюлдер вкара с глава в горния ляв ъгъл и удвои преднината на Левски, с което уби интригата в мача, в който дебют за „сините“ в А група направиха Опоку и Жоао Силва.

СНИМКИ: Код синьо в Монтана: 40 градуса и 2:0 за Левски

източник: Петьо Петров

До края на двубоя не се случи нищо интересно и така „сините“ взеха поредни 3 точки, с които продължават да делят лидерството с шампиона Лудогорец, който е първи с по-добра голова разлика. Монтана пък все още е без точков актив и е на 15-а позиция.

Монтана - Левски 0:2 (0:1)

голмайстори: 0:1 Базил де Карвальо 10, 0:2 Дъстли Мулдер 77
стадион: "Огоста"

главен съдия: Николай Йорданов
жълти картони: Димитър Петков, Антон Личков (Монтана); Станислав Ангелов, Роман Прохазка, Симеон Райков (Левски).

Монтана: Ивайло Яначков, Георги Мечечиев, Антон Личков, Мартин Ковачев, Виктор Дениран, Димитър Илиев, Владимир Мичев (46-Димитър Петков), Йордан Тодоров (51-Деян Христов), Мирослав Антонов, Петър Петров и Атанас Чепилов (59-Самир Аясс).

Левски: Пламен Илиев, Станислав Ангелов, Роман Прохазка, Ромен Ели, Орлин Старокин, Дъстли Мулдер, Базил де Карвальо, Кристовао Рамос, Симеон Райков (61-Агиаманг Опоку), Владимир Гаджев (80-Жоао Силва) и Марсиньо (66-Христо Йовов).