Старши треньорът на Левски Илиан Илиев заяви, че ще подаде оставка пред ръководството на клуба. Наставникът заяви това по време на пресконференцията след равенството 0:0 като домакин на Монтана от 18-я кръг на А група.

Оставката на специалиста бе поискана от част от привържениците на „сините“, които на полувремето на двубоя, както и след неговия край, скандираха именно това. Илиан Илиев обяви, че реакцията на привържениците е довела до неговото решение.

Очаква се Илиан Илиев да уведоми съвсем скоро ръководството на „сините“, което ще вземе крайното решение около треньорския пост в тима.

„Това, което се случи след мача, си бях казал, че като дойде такъв момент, ще си подам оставката. Не съм дошъл нито за пари, нито за слава. Бях си обещал, че в момента, в който тези хора, които преди са скандирали името ми, поискат оставката ми, ще я подам“, мотивира решението си наставникът.

„Не знам какво ще се случи, ако не бъде приета. Аз винаги съм вярвал във футболистите. Не мога да измеря колко трудно се работи на Герена, в Левски винаги има напрежение, но това е нормално, но като побеждаваш е по-лесно, когато губиш нещата стават по-сложни. Който не може да издържа, няма място в съблекалнята. Оставката не е бягство, аз бях казал, когато поех отбора, че ако дойде такава ситуация, и хората пожелаят оставката ми, ще я подам“, каза още Илиан Илиев.