Отборът на Левски записа равенство 0:0 с Монтана в последния мач от програмата на 18-я кръг на А група, който се игра на стадион „Георги Аспарухов“. „Сините“ не успяха в никакъв случай да впечатлят с играта си срещу последния в класирането, като дори успяха да предизвикат негодувание у феновете си, от които ще трябва да искат прошка, каквато е традицията на днешния ден – Сирни Заговезни.

Привържениците не скриха разочарованието си като обсипаха на полувремето, а и след края на мача, футболистите и щаба на „сините“ с освирквания, както и дори със скандирания за оставка.

Играчите, водени от Илиан Илиев пропиляха чудесен шанс да се изравнят на върха в класирането с Лудогорец, след като шампионите направиха 1:1 с Пирин Гоце Делчев в своя мач от кръга.

Дебют за сините в официален мач направи Михаил Иванов, който за първи път пази на вратата на „сините“.

Левски започна уверено мача, с повече владеене на топката, но без да създаде много опасни положения пред вратата на съперника. Дебютът на новия треньор на Монтана Стойчо Стоев не започна много добре, с оглед на факта, че се наложи да прави принудителна смяна още в 14-та минута. Атанас Чепилов влезе на мястото на контузения Владислав Златинов. В крайна сметка наставникът на аутсайдера в А група успя да организира добре отбора си в защита, за да вземе точката от съперника.

СНИМКИ: Левски трябва да иска прошка от феновете след хикс с Монтана

източник: БГНЕС

Постепенно срещата стана монотонна, а „сините“ трудно стигаха до опасни възможности, въпреки видимото си преимущество. Двата състава не успяха да си отправят нито един удар в очертанията на вратите преди почивката, с което разочароваха привържениците.

В края на полувремето, при прибирането на играчите на Левски към съблекалнята, и малкото фенове на стадион „Георги Аспарухов“ изразиха недоволството си, освирквайки играчите.

СНИМКИ: Левски трябва да иска прошка от феновете след хикс с Монтана

източник: БГНЕС

Едва в 57-та минута се появи лек импулс в играта на Левски. Жоао Силва излезе срещу вратаря на Монтана, но скъси ъгъла си за удар, затова центрира остро по земя, но Стефан Велев не успя да засече топката.

В 60-та минута Илиан Илиев предприе първата си смяна, като пусна в игра Рене Михелич на мястото на Станислав Ангелов, а малко по-късно пусна и Илиян Йорданов и Христо Йовов.

В 75-та Гари Родригес центрира много добре в наказателното поле, Жоао Силва засече от точката на дузпата с глава, но насочи топката в долния ляв ъгъл, а тя мина покрай гредата. Само няколко секунди по-късно Жоао Силва направи изключителен пропуск от метър и половина, като вместо от непосредствена близост да стреля в мрежата, уцели хвърлилия се пред него защитник на Монтана.

СНИМКИ: Левски трябва да иска прошка от феновете след хикс с Монтана

източник: БГНЕС

Последваха още няколко добри възможности за Левски, но Христо Иванов така и не бе преодолян под рамката на вратата.

По този начин Левски записа второ равенство от началото на сезона, с което остава на второ място в подреждането с 41 точки, с две по-малко от Лудогорец. Монтана остава на дъното в А група с 13 пункта.

СНИМКИ: Левски трябва да иска прошка от феновете след хикс с Монтана

източник: БГНЕС