Берое ще разчита на няколко футболисти от дублиращия си отбор за гостуването на закъсалия Спортист Своге в неделя.

В групата на "зелените" попаднаха трима играчи от дубъла -Николай Янков, Мирослав Енчев и Георги Динков.

Заради сгъстения цикъл от мачове и предстоящия решаващ мач срещу ЦСКА от четвъртфиналите за купата на България старши треньорът на Берое Илиан Илиев остави в Стара Загора защитниците Здравко Илиев, Атанас Атанасов, халфовете Петър Костадинов, Диан Генчев и нападателите Дончо Атанасов и Георги Андонов.

Старозагорския тим ще бъде на режим в София и в неделя ще отпътува за Своге.

Поне пет промени ще направи треньорът Илиан Илиев в състава във всички линии. Като титуляр може да започне 19-годишният бранител Николай Янков. В халфовата линия се завръща капитанът Слави Жеков, след като пропусна два мача заради контузия в окото си получена срещу Черноморец.

След отсъствието на голмайстора Георги Андонов се очаква атаката на Берое да води Иван Чергев подпомаган от Атанас Апостолов.

Заради болки в бедрото мача срещу Спортист пропуска лявото крило Дончо Атанасов, който е получил травмата при гостуването на Черно море преди три дни. Но травмата не е сериозна и Атанасов ще бъде на линия за битката срещу ЦСКА в сряда в мача за купата на България. Защитникът Павел Ковачев също пропуска двубоя в Своге.