Общинският съвет на Стара Загора взе решение да предостави част от спортната база на града за безвъзмездно ползване на Професионален футболен клуб Берое до 31 юли 2011 година, съобщава BeroeOnline. Решението бе взето с оглед на изискване на Българския футболен съюз за предстоящото лицензиране на професионалните футболни клубове в страната.

Предложението за вземане на решение за предоставянето на Общинската спортна база за ползване от Професионален футболен клуб Берое бе внесено от Дамян Георгиев, който освен общински съветник е председател на Съвета на Директорите на Берое.

Председателят на комисията по "Спорт, туризъм и младежки дейности" Ганко Ганев сподели, че след запознаване с документи на Българския футболен съюз, според които, за да бъде лицензиран един професионален футболен клуб трябва да разполага с шест терена е взето решение да бъдат предоставени: терена на градския стадион "Берое", двете помощни игрища над съоръжението, два от терените на комплекса в кв. "Кольо Ганчев" и стадиона в село Загоре за безвъзмездно ползване на Професионален футболен клуб Берое до 31 юли 2011 година.

Мнение по предложението изказа и заместник кмета Белчо Белчев: "На мен ми се струваше, че беше редно всички клубове да се съберат да направят един протокол за разпределение на спортно-материалната база, която общината да предостави. С това предложение, при което повече от 80% от спортната база се дава на ПФК Берое ще има един проблем, който вътрешно трябва да решат помежду си."

Допълнение преди гласуването направи Ганко Ганев: "Аз мисля, че трябва да го направим този жест, защото при мен са всички писма, които доказват, че на футболен клуб Берое им е необходима тази база в този формат, за да може да бъде лицензиран. На нас така или иначе след 2 месеца ни предстои разпределение на тази база. Както преди 2 години когато г-н Белчев беше председател на комисията направихме един форум и се разбрахме. Всъщност това е същата ситуация, която и в момента работи. Всички клубове се споразумяха как да бъде разпределена базата. Няма промяна в обстоятелствата. Въпреки всичко ние след 2 месеца ако възникне нещо като проблем ние като общински съветници бихме могли да го решим или променим."

Общинските съветници приеха предложението с необходимото квалифицирано мнозинство, след като всички присъстващи в залата 43-ма общински съветници гласуваха "За".