Двама бразилски футболисти пристигнаха в Стара Загора и се надяват в понеделник да започнат подготовка с Берое. Ромарио Да Силва Ресенде играе като нападател от втора позиция и последно е играл в Радиум (Мокока). Илиан Илиев обаче не търси футболист на тази позиция и това почти със сигурност ще осуети трансфера.

Централният нападател Кристиан Рикардо Да Коща през октомври изкара десетина дни в Стара Загора, като бе тестван в двустранна игра на юношите старша възраст.

Двамата са свободни агенти. Вероятността двамата да останат в Берое обаче е малка като по всяка вероятност те ще трябва да търсят късмета си в други отбори и надали въобще ще започнат подготовка с Берое в понеделник.

"От 5 годишен тренирам футбол. В предварителният разговор ви казах в кои отбори съм играл. На 14-15 години станах професионален футболист. Нищо не знам за българският футбол, само съм чувал за участието в САЩ 94. Играя зад централният нападател, като много ми харесва да излизам от ляво или от дясно по крилата. Любимият ми футболист е Кака. В последният си клуб за година имам 28 мача и 14 гола", заяви за Beroe Online Ромарио Ресенде.

Кристиан Рикардо Да Коща е роден на 28 юли 1983 година в Рио Прето, висок е 188 см и тежи 84 кг. Според самият футболист последователно е играл за Крузейро, Интеренасионал, Америка (Уругвай), Арис (Гърция), Лариса (Гърция), Верия (Гърция) и Левадиакос (Гърция). През октомври таранът изкара около 10 дни в Стара Загора, като дори бе изпробван в двустранна игра на юношите старша-възраст, в която не показа с нищо че заслужава да играе в Берое.

Старши-треньорът Илиан Илиев остана изненадан от пристигането на двамата играчи. Той отказа да коментира пристигането им като изтъкна, че е малко вероятно да вземе на проби играчи, за които дори не е информиран предварително.