Дългоочакваният нападател от старши треньора на Берое Илиан Илиев пристигна в Стара Загора. Става въпрос за бразилеца Ромарио да Силва, научи Гонг.

Очаква се той да започне подготовка с тима в понеделник, когато ще му бъдат направени многофункционални изследвания. Ако бъде харесан от Илиан Илиев, Ромарио ще подпише договор с Берое.

Да Силва е играл за последно във второто първенство на местното първенство в Сао Пауло.

Берое продължава да търси централен нападател и ако Ромарио не бъде одобрен, спортно-техническият щаб на Берое ще потърси друг вариант да подсили атаката.

Ромарио Да Силва Ресенде е роден на 3.12.1990 година в Сао Паоло, висок е 175 см и тежи 70 кг. Последно е защитавал цветовете на ФК Радиум (Мокока), където в 28 мача е реализирал 14 попадения. ФК Радиум (Мокока) се състезава във втора дивизия на шампионатът Паулища, което е еквивалент на четвърто ниво на футбола в щата Сао Паоло. Той започва футболната си кариера във Форса Синдикал, след което последователно се състезава за Еко Осаско, Паулистано и Фабрил МГ. Двадесет годишният футболист за първи път напуска родината си.