Старши-треньорът на Левски Илиан Илиев заяви, че въпреки категоричния резултат мачът срещу Миньор никак не е бил лесен.

„Дори при 4:0 трябваше да държим топката, да разиграваме. Водехме с три гола, а Миньор показа зъби и ни затрудни в определени ситуации. Добре, че някои от нашите опитни футболисти изиграха отлично дадени положения, с което ни успокоха.“, каза наставникът.

"Трябваше повече да движим топката, да я държим по-дълго време. Позволихме на Миньор да създаде положения."

"Влади Гаджев бе играл като атакуващ халф и преди. Решихме да дадем по-голяма сигурност на отбраната. На него обаче му се натрупаха доста мачове в опитите ни да използваме неговата креативност."

"Даниел Димов се справя добре като централен бранител. Синхронът му с Ели е добър, но той се представя на ниво. Има още някои неща, които се изискват от него, като позиционирането му при флангови атаки например. Работим с него не поради това, че нямаме алтернативи, а заради това, че се справя добре."

"Станислав Ангелов е опитен боец, който може да играе на много позиции. Най-добре се чувства в центъра на терена. Днес пак се обади неговата контузия в глезена, затова реших да го запазя, като го сменя."

"Не искам да коментирам ситуацията в лагера на съперника. Миньор излезе в подобен състав и за Купата. Те играха на максимум, просто в дадени сутиации решаваща се оказа нашата класа."

Илиев сподели, че е доволен от напредъка на някои от чужденците в тима, докато други все още се адаптират. „Има някои хора в нашия отбор, които все още трябва да свикнат с нашия футбол. Например Ели. Аз съм доволен от него, защото от мач на мач играе все по-добре. В началото доста често грешеше, но започва да се представя по-силно.“

„Не беше лесен мач, можеше да вкараме и още голове“, каза Илиев.

"Реагирах срещу жълтия картон на Даниел Димов, защото това бе неговото първо нарушение в мача. То стана при единоборство за топката, фаулът си фаул, но жълт картон в такава ситуация при нашите ограничени възможности в защита - не може така. Този картон беше само за отчитане на дейност. Същото се случи и с един от защитниците на Миньор", заяви Илиев.